direct naar inhoud van 4.3 De Schakel, Kon. Julianalaan 10
Plan: 2e herziening Bestemmingsplan Nieuwleusen 2007 actualisering
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0148.NNlsn07hz2-oh01

4.3 De Schakel, Kon. Julianalaan 10

Na de privatisering van sporthal De Schakel in 2008 was het bedoeling dat dit gebouw een grondige renovatie zou ondergaan zodat er weer jaren in gesport zou kunnen worden. De nieuwe eigenaar van het pand, Stichting De Schakel, wil de sportaccommodatie uitbouwen tot een Kulturhus De Schakel.

Samen met de Bibliotheek Nieuwleusen, SMON, kinderopvang 't Ukkie, Gemeente Dalfsen en Landstede is na een aantal gesprekken geconcludeerd dat in dit geografische centrum van Nieuwleusen de kans ligt om te komen tot een mix van cultuur, sociaal-maatschappelijke activiteiten en sport.

In de plannen wordt er rekening mee gehouden dat het gebouw aan de voorkant moet worden uitgebreid. Deze uitbreiding heeft nauwelijks ruimtelijke gevolgen.

Het samenwerkingsconcept heeft wel gevolgen voor het parkeren. Omdat er aan de westkant van de Kon. Julianalaan een nieuw parkeerterrein zal worden aangelegd bestaat er daarom voldoende parkeergelegenheid voor alle functies. Nadat de beoogde verbouw is gerealiseerd zal ook het bestaande parkeerterrein worden heringericht. Voor fietsenstalling bij het gebouw zal een nieuwe plaats worden gecreƫerd.

Aan de Pr. Beatrixlaan nr. 3/3a is een aardgasverdeelstation gevestigd. De afstand tussen beide gebouwen bedraagt ongeveer 60 meter. Het Besluit externe veiligheid milieubeheer (Bevi) is niet van toepassing.